Cestování

Vloženo: 15/07/2017
V červnu jsem při rychlé návštěvě USA zabačoval na jeden den do Yellowstonského národního parku. Byla to opravdu rychlá návštěva na jeden den. Na to, aby člověk trochu více poznal krásy tohoto koutu země by bylo potřeba o pár dní více. Nicméně i tak to stálo za to a možná se tam ještě jednou na dělší čas podívám.
Yellowstone
Vloženo: 26/04/2015
Koncem dubna mě služební povinnosti zavály opět do Japonska a Malajsie. I když jsem byl v Japonsku jen čtyři dny, načasování nemohlo být lepší. Strefil jsem se přesně do vrcholu kvetení sakur v oblasti našeho pobytu. Už při loňské návštěvě jsem obdivoval staleté stromy sakur, tehdy ještě v zimním hávu, a představoval si, jak by to vypadalo, kdyby kvetly.
Hanami
Vloženo: 05/04/2014
Na přelomu března a dubna mne služební povinnosti zavály do Japonska a Malajsie. Pracovní program byl nabitý, ale i tak jsem si sebou přibalil D700 s 300mm objektivem. Fotograf má být vždy připravený :) V Japonsku jsem strávil jen pár dní v oblasti prefektury Niigata, ale protože volněji jsem měl jen část neděle po příletu nestihl jsem navštívit žádné zajímavé místo s výskytem zvířat.
Japonsko - Malajsie 2014
Vloženo: 28/03/2012
Poslední článek z mého putování po Ekvádoru bych chtěl věnovat opeřencům. Tedy všem kromě kolibříků, kterým jsem věnoval již první článek. To že je Ekvádor plný kolibříků jsem již zmínil, každopádně je třeba říci, že Ekvádor je zemí ptáků. Jsou na každém rohu ve městech, na každém stromě či keři mimo město. Od jednoduše zbarvených po pestré papoušky, od malých po velké dravce.
EKVÁDOR 2012 - PTÁCI
Vloženo: 19/03/2012
Během cesty po Ekvádoru jsme se také setkávali s nepřeberným množstvím zástupců hmyzí říše. Od množství motýlů v pralese v NP Podocarpus, přes mnohé druhy brouků a mravenců, včetně známých mravenců rodu Atta, po velké množství různých druhů vos a včel. Zejména pralesní oblasti jsou na hmyz velmi bohaté a tak biologové stále nacházejí a popisují nové druhy.
EKVÁDOR 2012 - HMYZ
Vloženo: 17/03/2012
Hlavním cílem při letošní cestě do Ekvádoru bylo studium a dokumentace biotopů štírů a štírů samotných. Ze čtyřech vytipovaných lokalit jsme štíry nalezli na dvou lokalitách. Fotit tyto potvůrky není až tak jednoduché, protože při vyrušení okamžitě mizí a snaží se zalézt do jakékoli skulinky.
EKVÁDOR 2012 - ŠTÍŘI
Informace o pozorování živočichů v CHKO Beskydy Východy a západy slunce a měsíce
Poslední komentáře:
David
15/05/2021

Ahoj. Dneska jsem měl obrovské štěstí, viděl jsem 6 mloků. Ano .... byl jsem obrazně "na lovu mloků" kvůli focení. Asi ideální je, si nejdříve o nich něco přečíst, jak žijí atd. Ano bral jsem je do ruky, ale nikam…
Jirsa
18/04/2021

Posláno. Ať se zadaří. R.
Milan
14/04/2021

Dobrý den, prosím o zaslání plánku budky pro puštíka a sovy pálené. Děkuji Milan Veselý
Jirsa
28/03/2021

Dobrá práce! Díky za sdílení. Jirsa
Karel Klewar
22/03/2021

V listopadu 2020 jsme vyvěsili naší první budku pro puštíka obecného, který nám v létě houká nad táborem. Letos v únoru budku objevil a zabydlel se :). Máme u budky fotopast, která jeho nastěhování zachytila: https://www.youtube.com/watch?v=SDAGFTFit2c